Zoeken in deze blog

vrijdag 26 februari 2010


Sarah Callens vertelt over werkvakanties in het buitenland


“De wereld is als een boek. Als je niet reist, lees je slechts één pagina”


Een leuk zakcentje verdienen, gratis verblijf en gelijktijdig een stukje van de wereld verkennen. Sarah Callens, (18) uit Grimbergen weet wat ze wil. Elke schoolvakantie trekt deze sympathieke meid naar talloze buitenlandse bestemmingen om vakantiegangers de tijd van hun leven te bezorgen en mooie vakantieherinneringen mee naar huis te brengen.



New people, a new world
Op een werkvakantie lever je meestal twee weken werk in ruil voor gratis kost en inwoon. Je organiseert culturele en sportieve uitstappen en speelt spelletjes met de kleinste vakantiegangers zodat elke gast zich de koning te rijk voelt. Sarah Callens zit momenteel in haar laatste jaar Kantoor op het KTA in Vilvoorde en kijkt met heimwee terug op haar verschillende werkvakanties in het buitenland. “Ik ben een echte reisfanaat. Ik vlucht graag eens weg uit de realiteit en verbreed graag mijn horizon. Een werkvakantie is daar de perfecte oplossing voor. Je leert zelfstandig zijn, je ontwikkelt je talenknobbel, verkent enkele prachtige stukjes natuur en leert nieuwe mensen kennen.


I take the challenge
Het idee om op werkvakantie te vertrekken en de uitdaging aan te gaan groeide voornamelijk bij de ouders van Sarah. “Mijn mama en papa hebben mij letterlijk in de wereld van de werkvakanties gegooid. Mijn papa had ooit als dokter op een werkvakantie gewerkt en zag onmiddellijk de voordelen. Ik was dan ook een peuter toen ik voor de eerste keer kennismaakte met Intersoc; de organisatie van de Christelijke Mutualiteit dat werkvakanties aanbiedt. Toen ik mijn 16 kaarsjes uitblies en volgens mijn ouders een beetje volwassen en verantwoordelijk begon te handelen vertrok ik dan een eerste keer op werkvakantie naar Valmeinier in Frankrijk. Een nieuwe wereld vol avontuur ging voor me open.

Enjoy, work, laugh and remember
Mountainbike-routes uitstippelen, kokkerellen met een ervaren chef-kok, skiles geven aan de kleintjes en de afwas doen. Sarah heeft het allemaal mogen uitproberen. “ Iedere schoolvakantie vertrek ik met de bus vanuit Brussel-Zuid naar mijn bestemming. Intersoc neemt alle transportkosten op zich en zorgt ervoor dat iedereen gezond en wel zijn eindpunt bereikt. In het hotel zorg ik dan voor het onderhoud, de afwas en treed ik op in animatieshows. In ruil voor deze activiteiten krijg ik een gratis verblijf, 60 drankjes, gratis toegang op elk lokaal feestje en een beetje geld in de handen gestopt. Jammer genoeg wil men die vergoeding in de toekomst afschaffen.”

It’s a beautiful world
St-Moritz, Davos, Zinal in het mooie Zwitserland en La Garde in het zonovergoten Frankrijk zijn slechts vier plaatsen van de vijftien die Sarah dankzij Intersoc heeft ontdekt. “ In totaal ben ik nu al op vijftien verschillende bestemmingen op werkvakantie geweest. Meestal vertrek ik alleen maar soms komen ook mijn broer en zus mij vergezellen. Zo ben ik vorige zomer samen met hen naar het prachtige Saint-Pierre-la-Mer in Frankrijk vertrokken. Op het strand hebben wij momenten beleefd dat ik voor eeuwig blijf koesteren. Iedere thuiskomst levert mij dan ook weer een lichte depressie op. Ik kan wel zeggen dat elke werkvakantie een ervaring uit de duizend is. Je kijkt ook met andere ogen naar het leven. Daarnaast heeft mijn broer zijn grote liefde ook op werkvakantie leren kennen. Een reden te meer om deze krokusvakantie terug op werkvakantie te vertrekken en mijn charmes nog eens in de strijd te gooien. (Lacht.)”