Zoeken in deze blog

woensdag 7 april 2010

Dear John


Two weeks...that’s all it took for me to fall in love with you.


Zoetsappig, romantisch en melodramatisch
Er werden tranen met tuiten vergoten, dinsdagavond 7 april 2010 in Kinepolis Brussel. Een verbijsterend liefdesverhaal gedoopt in de harde realiteit sleurde je mee naar je zoetste dromen. Een prins op het witte paard komt opgedoken, neemt je mee naar zijn koninkrijk en laat je zien wat liefde is. Jij, een gewillige dromer volgt je hart en wordt tot over je oren verliefd. Tot op het moment dat de vijand dichterbij komt en je geluk vernietigt alsof het een routine is. Dear John dat een verfilming is van de gelijknamige roman van Nicholas Sparks was niets anders dan “Another Notebook story”. Zoetsappig, romantisch en melodramatisch.

The story
John, (Channing Tatum) is een jonge soldaat die geniet van enkele vrije dagen. Om de verveling te verhelpen besluit hij zijn surfplank nog eens uit de kast te halen. Tot op het moment dat hij haar ziet. Savannah, (Amanda Seyfried) een bescheiden meisje met een lach dat je doet wegzinken in gedachten en vraagt om mannelijke aandacht. De twee raken aan de praat en worden in nog geen seconde verliefd. Wandelingen op het strand, gesprekken aan een knapperend haardvuur en innige omhelzingen doen het hart dat Cupido met zijn pijl doorkruiste nog sneller slaan. Tot op de dag dat de vakantie weer tot een einde loopt en het afscheid weer zijn ware gezicht laat tonen. Een jaar zullen hun wegen scheiden en nieuwe uitdagingen aanstormen. Brieven komen en gaan net zoals de wind dat soms komt opzetten en dan weer zijn roes uitslaapt.

Maar wanneer John op uitzending wordt gestuurd, besluit hij Savannah en zijn vader met een autistische stoornis en obsessie voor muntstukken op te zoeken. Weer beleven het bescheiden meisje en de stoere soldaat een onvergetelijke tijd waar liefde de bron is van het leven. Hij belooft haar ook terug te keren uit oorlog en een ring rond haar vinger te schuiven. Toch lijkt de afstand tussen beiden voor meer problemen te zorgen dan verwacht. Op een dag ontvangt John in oorlogsgebied een afscheidsbrief waar in vermeldt staat dat een nieuwe man Savannah’s leven is binnengewandeld en een trouwfeest in aantocht is. Gebroken en vol woede zal John nog een jaar door het leven gaan. Tot op de dag dat hij gewond raakt en in een flits zijn leven ziet voorbijgaan. Muntstukken, grote en kleine, oude en nieuwe rollen over zijn huid tot het gezicht van Savannah verschijnt en leegte zijn hart vult.

Kostbare momenten vliegen voorbij wanneer John nog steeds zijn functie als soldaat uitoefent en zijn land dient. Tot op het moment dat zijn vader sterft en “iets” schreeuwt om Savannah te gaan opzoeken. Wanneer beiden elkaar terugzien is het ongeloof groot. Toch voelen ze nog steeds die grote aantrekkingskracht en ontdekt John dat Tim, een goede vriend en vader van een autistische zoon zijn plaats heeft ingenomen en de echtenoot is van Savannah. Wat hij niet weet is dat Tim op sterven ligt en alleen een duur medicijn zijn tijd op aarde zal rekken. John verkoopt de collectie muntstukken van zijn vader en schenkt het geld anoniem aan Tim. Toch zal ook de tijd zijn kostbare karakter niet verliezen en Tim meenemen naar een plek ver hiervandaan. Jaren vliegen voorbij, kostbare momenten komen en gaan tot het toeval twee levens weer in aanraking brengt en samen met hen de sprong naar de liefde van toen maakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten